مهم‌ترین علائم بیماری‌های قلبی در کودکان چیست؟

تایید شده توسط: دکتر شادی ادیب

بیماری قلبی کودکان اگرچه کمتر از بزرگ‌سالان شایع است، اما تاثیر زیادی بر سلامت و کیفیت زندگی آن‌ها دارد. تشخیص زودهنگام علائم نقش بسزایی در بهبود وضعیت، درمان و پیشگیری از عوارض بلند‌مدت آن دارد. 

پس باید برای تشخیص دقیق علائم هرچه سریع‌تر از یک متخصص اطفال کمک بگیرید. در این وب‌سایت دست شما برای انتخاب متخصص و زمان ویزیت تا حدود زیادی باز است.

فهرست مطالب

بیماری قلبی کودکان علائمی دارد که با شناخت آن‌ها می‌توانید فورا مشکل کودک خود را شناسایی کنید. سپس برای درمان و مراقبت‌های لازم دست‌به‌کار شوید. البته نوع بیماری قلبی کودکان در انتخاب روش درمان تاثیر زیادی دارد.

در واقع بیماری قلبی تنها مربوط به بزرگ‌سالان و سالمندان نیست؛ بلکه نوزادان و کودکان هم می‌توانند به بیماری قلبی مبتلا شوند. بیماری قلبی کودکان تاثیر عمیقی بر کیفیت زندگی و سلامت کودکان دارد. 

با تشخیص بیماری قلبی کودکان آن هم به‌موقع می‌توانید وضعیت سلامتی کودکتان را بهبود ببخشید. همچنین از عوارض طولانی‌مدت بیماری پیشگیری کنید. در همین راستا باید علائم بیماری قلبی کودکان را بشناسید. پس برای شناخت علائم و روش‌های درمانی با ما در این مجله از تلفن خونه همراه شوید.

علائم اولیه بیماری قلبی در کودکان چیست؟

نارسایی قلبی در کودکان، رنج و بار مالی زیادی برای والدین به همراه دارد. از طرف دیگر شناسایی به‌موقع احتمال درمان را بالا می‌برد و میزان دغدغه فکری آن‌ها را کاهش می‌دهد. البته شما به‌عنوان والد برای تشخیص بیماری قلبی کودکان باید علائم آن را بشناسید که به‌شرح زیر هستند:

سیانوز (کبودی)

این علامت زمانی بروز می‎کند که ناهنجاری قابل توجهی در ساختار قلب یا عروق کرونر وجود داشته باشد. در این بیماری خون بدون اکسیژن با خون اکسیژن‌دار ترکیب می‌شود. بنابراین منجر به رنگ تیره‌تر خون و سیانوز خواهد شد.

شما با دیدن لکه‌های قرمز تیره در سراسر بدن کودک متوجه علائم سیانوز می‌شوید. این لکه‌ها معمولا اطراف لب‌ها، زبان، نوک انگشتان دست و پا ظاهر می‌شوند. 

 

کبودی یا سیانوز معمولا اطراف لب‌ها، زبان و نوک انگشتان دست و پا ظاهر می‌شود.

 

خستگی هنگام شیرخوردن

خون به‌درستی در ریه کودکان مبتلا به بیماری قلبی مادرزادی (CHD) گردش نمی‌کند. این امر باعث تجمع خون در ریه‌ها و کاهش تبادل اکسیژن می‌شود. در نتیجه کودکان با بیماری قلبی هنگام شیر‌خوردن فورا خسته می‌شوند و نیاز به استراحت دارند.

بیشتر بخوانید  دیابت نوع 1 در کودکان: راهنمای تشخیصی و درمان

تنفس سریع

کودکان مبتلا به بیماری قلبی مادرزادی (CHD) سریع‌تر از حالت عادی نفس می‌کشند. در حقیقت بدن آن‌ها برای جبران کمبود اکسیژن تلاش می‌کند و نفس نفس می‌زند.

تعریق زیاد

کودکان مبتلا بیماری قلبی مادرزادی حتی در دمای پایین هم بیشتر از حد معمول عرق می‌کنند. با توجه به پیشانی، پشت سر و پشت بدن او متوجه تعریق زیاد او می‌شوید.

کودکان مبتلا به بیماری قلبی تعریق زیادی دارند.

 

ضربان قلب سریع یا شدیدتر

شما به‌عنوان والد احتمال دارد متوجه ضربان قلب سریع و شدیدتر کودک خود بشوید. در این وضعیت کاملا مشاهده می‌کنید که قفسه سینه در سمت چپ به‌وضوح موج می‌زند. در واقع این تلاش بدن کودک شما برای جبران جریان خون ناکافی است.

رشد کمتر نسبت به همسالان خود

کودکان مبتلا به‌دلیل مشکلات تغذیه، جذب مواد غذایی و مصرف بالای انرژی، رشد کندتری نسبت به همسالان خود دارند. البته رشد ذهنی و شناختی این کودکان معمولا طبیعی است.

عفونت‌های تنفسی مکرر

بیماری قلبی کودکان با میزان ابتلا آن‌ها به بیماری‌هایی مثل سرماخوردگی، سرفه، ذات‌الریه ارتباط دارد. در واقع تجمع خون در ریه‌ها و مجاری تنفسی خطر عفونت را افزایش می‌دهد. علاوه‌بر این زمان بهبودی هم طولانی‌تر خواهد شد.

چه زمانی به پزشک مراجعه کنید؟

اگر فرزندتان، هر یک از علائم بیماری قلبی کودکان را دارد، به متخصص اطفال مراجعه کنید. پزشک بعد از بررسی علائم بیماری قلبی کودکان او را به متخصص قلب اطفال ارجاع می‌دهد. 

متخصص قلب هم برای تشخیص بیماری قلبی کودکان آزمایش‌های متعددی انجام می‌دهد که اغلب ساده، سریع و بدون درد هستند. این آزمایش‌ها به‌شرح زیر است:

  • رادیوگرافی قفسه سینه: روشی تصویربرداری از قفسه سینه است. 
  • نوار قلب: در نوار قلب یا همان الکتروکاردیوگرام، سیم‌ها با نقاط چسبنده روی قفسه‌ سینه، بازوها و پاها چسبانده می‌شوند. سیم‌ها فعالیت الکتریکی قلب را ثبت می‌کنند. در این آزمایش کودک چیزی جز چسبانده‌شدن چسب‌ها را احساس نخواهد کرد.
  • اسکن اولتراسوند: در این اسکن یا اکوکاردیوگرام یک اسکنر روی قفسه سینه و شکم قرار می‌گیرد. سپس تصویری از قلب روی مانیتور تلویزیون نمایش داده می‌شود. البته در این آزمایش مقداری فشار را به‌دلیل فشار محکم دستگاه اسکنر احساس خواهد کرد.
بیشتر بخوانید  روش های تشخیص و درمان عفونت‌های شایع در کودکان

اگر مشکوک هستید که کودک شما بیماری قلبی دارد می‌توانید به کمک مشاوره تلفنی با متخصص اطفال وضعیت او را ارزیابی کنید. در واقع با این روش فورا بدون دغدغه بابت ترافیک شهری و حضور در مطب، فرزند شما توسط پزشک متخصص ویزیت می‌شود.

البته جهت دریافت مشاوره آنلاین متخصص اطفال باید پلتفرم معتبری را انتخاب کنید. وب‌سایت تلفن خونه بهترین متخصصان را در این زمینه و دیگر زمینه‌های پزشکی و روانشناسی به شما معرفی می‌کند.

پزشک برای تشخیص بیماری قلبی کودکان وضعیت جسمی را بررسی و سپس آزمایش تجویز می‌کند.

روش‌های درمان بیماری قلبی در کودکان

درمان بیماری قلبی کودکان به نوع و شدت آن بستگی دارد. برخی از نقص‌ها به‌خودی‌خود برطرف می‌شوند. برخی با دارو و بعضی دیگر به جراحی نیاز دارند. البته گاهی پزشک درمان ترکیبی را انتخاب می‌کند.

نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر
در صورت داشتن هرگونه سوال و ابهام شما می‌­توانید از طریق پلتفرم مشاوره آنلاین پزشکی تلفن خونه، مشاوره با پزشک متخصص داشته باشید تا ارزیابی دقیقی از وضعیت شما انجام شود.
منابع:
نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر
در صورت داشتن هرگونه سوال و ابهام شما می‌­توانید از طریق پلتفرم مشاوره آنلاین پزشکی تلفن خونه، مشاوره با پزشک متخصص داشته باشید تا ارزیابی دقیقی از وضعیت شما انجام شود.
منابع:

بیماری قلبی در کودکان از طریق معاینه فیزیکی و آزمایش‌هایی مثل اکو کاردیوگرام و نوار قلب تشخیص داده می‌شود.

 

.

علائم اولیه بیماری قلبی کودکان شامل تنگی نفس، خستگی زودرس، تعریق زیاد، کبودی بدن و رشد کمتر آن‌ها نسبت به همسالان است.

 

.

بله، بیماری قلبی کودکان با روش‌های مختلفی قابل درمان است.

.

اشتراک گذاری:
مقالات مرتبط
عکسی از کودک و مادر نگران
بیماری_های ویروسی کودکان1111
2148886359 (1)
baby-boy-brushing-his-teeth
شاخص
آخرین اخبار پزشکی و سلامت در اینستاگرام
follow

نام پزشک: دکتر شادی ادیب

لیست مشاوران حوزه سلامت و درمان

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته بندی های مرتبط

Table of Contents

پیمایش به بالا