خارش، سوزش و اشک چشم در دوران باردای نشانه چیست؟

خارش چشم به همراه سوزش و اشک در دوران باردای نشانه چیست؟

تایید شده توسط: دکتر مینا عطائی

فهرست مطالب

بارداری می‌تواند تجربه‌ای فوق‌العاده برای یک خانم باشد؛ اما صحبت در مورد عوارض بارداری برای مادران خوشایند نیست. البته در صورت آگاهی از این عوارض بهتر می‌توانید آن‌ها را مدیریت کنید. در این راستا باید بدانید که تهوع و استفراغ، درد کمر و تورم مچ پا تنها چیزهایی نیستند که ممکن است در این دوره تجربه کنید؛ بلکه احتمالا دید شما هم تغییر خواهد کرد و خارش، سوزش و اشک چشم نیز از عوارضی هستند که ممکن است در این دوران تجربه کنید. البته مانند بیشتر تغییرات هورمونی و فیزیکی، این مسائل مربوط به بینایی موقتی هستند و دید شما پس از تولد نوزاد یا پس از اتمام شیردهی به حالت عادی بازمی‌گردد.  در این مقاله نکاتی را برای نحوه مقابله با این عارضه توضیح می‌دهیم.

علت خارش چشم در دوران بارداری چیست؟

 

علت خارش چشم در دوران بارداری چیست؟

آلرژی‌ها عامل اصلی خارش چشم در بارداری هستند. حفظ آب بدن در دوران بارداری ممکن است ضخامت قرنیه را تحت تاثیر قرار دهد و از این رو بینایی را ضعیف کند. کلوستاز دوران بارداری نوعی اختلال کبدی است که معمولا در سه ماهه دوم یا سوم اتفاق می‌افتد و یکی از علائم انسداد جریان صفرا از کبد ممکن است به حالت خارش چشم خود را نشان دهد. در این صورت پزشک شما می‌تواند داروهای بدون نیاز به نسخه مانند دیفن‌هیدرامین یا کلرفنیرامین را تجویز کند.

 

مشاوره با دکتر متخصص
زنان، زایمان و نازایی

 

دلایل خارش و سوزش چشم در بارداری چیست؟

 

تاری دید در بارداری

برخی زنان باردار متوجه تغییرات کمی در بینایی خود می‌شوند و اغلب فکر می‌کنند که این تغییرات ممکن است به بارداری مرتبط باشند. کم شدن بینایی در این دوران اتفاق می‌افتد؛ زیرا بدن بسیاری از زنان در طول بارداری میزان بیشتری آب ذخیره می‌کند که اغلب در میزان آب موجود در چشمان شما نیز موثر است و شکل و ضخامت قرنیه را تحت تاثیر قرار می‌دهد؛ بنابراین منجر به اشکال در بینایی شما می‌شود. البته بابت این مورد نگران نباشید؛ زیرا این علائم پس از حاملگی و شیردهی کم می‌شوند.

بیشتر بخوانید  رفع کاهش میل جنسی در دوران بارداری و روش های درمان

خشکی چشم در بارداری

افراد ممکن است در طول بارداری به دلیل تغییرات هورمونی با خشکی چشم مواجه شوند. این تغییرات هورمونی می‌توانند بر تولید اشک و کاهش سطح رطوبت در چشم‌ها تاثیر بگذارند و باعث خشکی چشم شوند.

خشکی چشم در دوران بارداری امری رایج است و پزشکان هنوز علت دقیق آن را نمی‌دانند؛ اما تغییرات هورمونی ممکن است باعث شوند که چشم‌ها نتوانند اشک کافی تولید کنند. خشکی چشم در طول بارداری ناراحت‌کننده است؛ اما می‌تواند با درمان پزشک متخصص بهبود یابد.

پره اکلامسی

یکی از مواردی که باید در طول بارداری به آن توجه کنید، فشار خون شماست. افزایش فشار خون می‌تواند منجر به پره اکلامسی شود که نیاز به درمان دارد. علائمی که باید در این مورد مدنظر قرار دهید، شامل کاهش بینایی، از دست دادن موقت دید، حساسیت به نور و مشکل در دید شماست. در صورت تجربه هریک از این علائم باید هرچه سریع‌تر آن را با پزشک در میان بگذارید.

دیابت بارداری

وقتی دیابت دارید، سطح بالای قند خون شما می‌تواند باعث تخریب برخی از عروق کوچک موجود در چشمان شما (رتینوپاتی دیابتی) شود. احتمال بروز این اتفاق نیز با پیشرفت بارداری روزبه‌روز بیشتر خواهد شد. بنابراین مهم است که در طول بارداری دیابت خود را به دقت کنترل کنید تا اطمینان حاصل شود که این موضوع سایر نواحی مانند چشمان شما را تحت تاثیر قرار نمی‌دهد. زنان بارداری که قبلا دیابت نداشته‌اند نیز ممکن است در طول بارداری با دیابت بارداری مواجه شوند. حتی برای این بیماران نیز مهم است که به تغییرات در دید خود به دقت توجه کنند و آن را با پزشک در میان بگذارند.

بیشتر بخوانید  درمان جوش صورت و بدن در دوران بارداری و رابطه آن با جنسیت جنین

 

 

التهاب ملتحمه یا کنژنکتیویت (Conjunctivitis) یا قرمزی چشم 

 

التهاب ملتحمه یا کنژنکتیویت (Conjunctivitis) یا قرمزی چشم

 

علت دیگری که ممکن است باعث خارش چشم در بارداری شود، کنژنکتیویت است. این عارضه نوعی التهاب غشاء مخاطی چشم است که غشاء نازکی به‌شمار می‌آید که سطح سفید چشم را پوشش می‌دهد. این التهاب ممکن است چشم‌ها را به شدت قرمز کند و به سرعت گسترش یابد. این بیماری متداول احتمالا در عرض یک هفته از بین خواهد رفت. اصلی‌ترین علت آن نیز باکتری یا ویروس است یا احتمال دارد ناشی از آلرژی‌ها، ذرات خارجی، لنزهای تماسی، عفونت‌های سیستمی یا مواد شیمیایی باشد.

علائم این بیماری شامل موارد زیر هستند:

  • قرمزی چشم
  • حس سوزش و خارش
  • تورم
  • درد یا تحریک ناحیه چشم
  • حساسیت به نور
  • احساس وجود ذرات داخل چشم
  • ترشح اشک از ناحیه چشم

 

مشاوره با دکتر متخصص
زنان، زایمان و نازایی

 

درمان و مراقبت:

  • پزشک شما ممکن است قطره چشمی آنتی‌بیوتیک برای کنژنکتیویت باکتریایی و قطره‌های ضدحساسیت برای کنژنکتیویت آلرژیک تجویز کند.
  • ناحیه پلک‌ و چشم خود را با استفاده از دستمال تمیز و مرطوب پاک‌سازی کنید.
  • برای تسکین درد، کمپرس‌های سرد یا گرم به‌کار ببرید.
  • استفاده از قطره‌های چشمی نمکی (که به نام اشک مصنوعی شناخته می‌شوند) مفید خواهند بود؛ زیرا سبب آرامش چشم می‌شوند. همچنین این قطره‌ها می‌توانند هر ذره‌ای را که در چشم گیر کرده است، خارج کنند.
  • هرگز چشمان خود را فشار ندهید و از لمس چشمان خود با دست‌های کثیف اجتناب کنید.

 

بیشتر بخوانید: علائم بارداری چیست؟ ۲۰ نشانه بارداری

بیشتر بخوانید  علت ورم پا در بارداری؛ راه های درمان خانگی و پزشکی

 

جمع‌بندی

همان‌طور که گفتیم، تغییرات هورمونی (به‌ویژه اگر از لنز استفاده می‌کنید) باعث خارش، قرمزی و حساسیت به نور در چشمان شما می‌شوند. کاهش تولید اشک، خشکی و ناراحتی چشمان شما را در پی خواهد داشت و می‌تواند بینایی را ضعیف کند. بنابراین زمان استفاده از لنز را محدود کنید و هرگز با آن‌ها نخوابید.

اگر مشکلاتی مانند دید مات یا تغییر شکل در بینایی خود را احساس کردید، حتما آن را با دکتر زنان در میان بگذارید؛ زیرا ممکن است نشانه بیماری‌های جدی‌تر مانند فشار خون بالا یا دیابت باشند. همچنین قبل از استفاده از هرگونه داروی چشم با پزشک مشورت کنید؛ زیرا قطره‌های خاص می‌توانند برای جنین آسیب‌رسان باشند.

نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر
در صورت داشتن هرگونه سوال و ابهام شما می‌­توانید از طریق پلتفرم مشاوره آنلاین پزشکی تلفن خونه، مشاوره با پزشک متخصص داشته باشید تا ارزیابی دقیقی از وضعیت شما انجام شود.
نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر
در صورت داشتن هرگونه سوال و ابهام شما می‌­توانید از طریق پلتفرم مشاوره آنلاین پزشکی تلفن خونه، مشاوره با پزشک متخصص داشته باشید تا ارزیابی دقیقی از وضعیت شما انجام شود.
اشتراک گذاری:
مقالات مرتبط
آخرین اخبار پزشکی و سلامت در اینستاگرام
follow
لیست مشاوران حوزه سلامت و درمان

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته بندی های مرتبط

Table of Contents

پیمایش به بالا