راههای تشخیص و مقابله با استرس مزمن

تایید شده توسط: دکتر زلیخا بیات

فهرست مطالب

استرس مزمن، همانند یک مهمان ناخوانده، می‌تواند آرامش و کیفیت زندگی شما را تحت تاثیر قرار دهد. این وضعیت که در اثر قرار گرفتن طولانی مدت در معرض فشارهای روانی ایجاد می‌شود،می‌تواند عواقب جدی برای سلامتی جسمی و روانی داشته باشد. بدن شما طوری ساخته شده است که به استرس واکنش نشان می‌دهد تا از شما در برابر تهدیدات محافظت کند.

احتمالاً هر روز با خواسته‌های زیادی روبرو می شوید. به عنوان مثال، ممکن است حجم کاری زیادی را بر عهده بگیرید، صورت حساب ها را بپردازید یا از خانواده خود مراقبت کنید. بدن شما با این کارهای روزمره به عنوان تهدید برخورد می کند. به همین دلیل، ممکن است احساس کنید که همیشه مورد حمله قرار گرفته اید. اما شما می توانید مبارزه کنید. لازم نیست اجازه دهید استرس زندگی شما را کنترل کنداما نگران نباشید، با شناخت علائم و به کارگیری روش‌های موثر، می‌توان بر استرس غلبه کرد.

استرس مزمن

استرس مزمن یک پاسخ بیولوژیکی به موقعیت‌های سخت است. این باعث می شود که بدن هورمون‌هایی مانند کورتیزول و آدرنالین ترشح کند.این هورمون‌ها به آماده‌سازی بدن برای انجام عمل کمک می‌کنند، مثلاً با افزایش ضربان قلب و تنفس. هنگامی که این اتفاق می افتد، پزشک ممکن است فردی را در حالت هوشیاری یا برانگیختگی بالا توصیف کند.

عوامل زیادی می‌توانند واکنش استرس را تحریک کنند از جمله موقعیت‌های خطرناک و فشا‌های روانی، مانند ضرب الاجل‌های کاری، امتحانات و رویدادهای ورزشی،مشاغل پر فشار،مشکلات مالی، روابط چالش برانگیز.تأثیرات فیزیکی استرس معمولاً طولانی نمی ماند. با این حال، برخی از افراد خود را در وضعیت تقریباً ثابتی دچار افزایش هوشیاری می شوند. استرس برای مدت طولانی بر بدن فشار وارد می کند، این می تواند علائم مختلفی ایجاد کند و خطر ابتلا به برخی بیماری‌ها را افزایش دهد؛ از این رو توصیه میکنیم پیش از مراجعه به مرکز درمانی راهنمای کامل مشاوره روانپزشکی برای افراد مضطرب را مطالعه نمایید.

مدیریت استرس

برای اینکه استرس مزمن را مدیریت کنید و زندگی شادی را داشته باشید از انجام کا‌های زیر دریغ نکنید:

  • رژیم غذایی سالم داشته باشید و به طور منظم ورزش کنید. شما هم زیاد می خوابید.
  • تمرینات آرامش بخش مانند یوگا، تنفس عمیق، ماساژ یا مدیتیشن را انجام دهید.
  • یک دفتر خاطرات داشته باشید. در مورد افکار خود یا آنچه در زندگی خود سپاسگزار هستید بنویسید.
  • برای سرگرمی هایی مانند خواندن یا گوش دادن به موسیقی وقت بگذارید. یا نمایش یا فیلم مورد علاقه خود را تماشا کنید.
  • روابط دوستانه سالم را تقویت کنید و با دوستان و خانواده صحبت کنید.
  • حس شوخ طبعی داشته باشید. راه هایی برای گنجاندن طنز و خنده در زندگی خود پیدا کنید، مانند تماشای فیلم های خنده دار
بیشتر بخوانید  تکنیک‌های کنترل خشم و مدیریت هیجانات

علاوه براین موارد استفاده از مشاوره روانپزشکی تلفنی هم میتواند مفید باشد.

تشخیص استرس مزمن

ناگفته نماند که استرس می‌تواند بر کل بدن تاثیر بگذارد وچندین علامت فیزیکی یا روانی داشته باشد که می تواند عملکرد روزانه را چالش برانگیزتر کند. نوع و شدت علائم از فردی به فرد دیگر به طور قابل توجهی متفاوت است.علائم و نشانه های استرس می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • بی‌قراری
  • خستگی
  • سردرد
  • اختلال در تمرکز
  • افکار سریع و بی نظم
  • مشکل در خوابیدن
  • مشکلات گوارشی
  • تغییرات در اشتها
  • احساس درماندگی
  • از دست دادن کنترل درک شده
  • عزت نفس پایین
  • بی میلی جنسی
  • عصبی بودن
  • عفونت ها یا بیماری های مکرر

 

راهکا‌رهای کاهش استرس

 در هر حال اگر استرس مزمن شما در حال خارج شدن از کنترل است و نیاز به تسکین سریع دارید، راهکارها و تکنیک‌ها برای مدیریت استرس را امتحان کنید:

فعال شوید و ورزش کنید

تقریباً هر شکلی از فعالیت بدنی می تواند به عنوان یک کاهش دهنده استرس عمل کند. حتی اگر ورزشکار نیستید یا تناسب اندام ندارید، ورزش همچنان می تواند استرس را کاهش دهد.

رژیم غذایی سالم داشته باشید

داشتن یک رژیم غذایی سالم بخش مهمی از مراقبت از خود است. سعی کنید میوه ها، سبزیجات و غلات کامل بخورید.

از عادات ناسالم خودداری کنید

نوشیدن بیش از حد کافئین یا الکل، سیگار کشیدن، خوردن بیش از حد،. این عادات می تواند به سلامت شما آسیب برساند و سطح استرس شما را افزایش دهد.

مدیتیشن کنید

در طول مدیتیشن، توجه خود را متمرکز می کنید و جریان افکار درهم ریخته ای را که ممکن است ذهن شما را شلوغ کرده و باعث استرس شوند، خاموش می کنید.

بیشتر بخند

شوخ طبعی نمی تواند همه بیماری‌ها را درمان کند. اما می تواند به شما کمک کند که احساس بهتری داشته باشید.

با دیگران ارتباط برقرار کنید

با خانواده و دوستان تماس بگیرید و ارتباطات اجتماعی برقرار کنید. حتی یک دوست خوب،یک شنونده خوب، می تواند تفاوت ایجاد کند.

به اندازه کافی بخوابید

اما خواب زمانی است که مغز و بدن شما شارژ می شود. بیشتر بزرگسالان هر شب به 7 تا 9 ساعت خواب نیاز دارند.

یک دفتر خاطرات داشته باشید

نوشتن افکار و احساسات خود می تواند رهایی خوبی برای احساسات گیرافتاده باشد. هر چیزی که به ذهنتان می رسد را بنویسید.

درمان استرس مزمن

درمان استرس مزمن شامل سه رویکرد اصلی است که در ادامه به طور مفصل هر کدام از این رویکردها را بررسی میکنیم:

بیشتر بخوانید  راهکارهایی برای مدیریت استرس و اضطراب کودکان در اجتماع

روان درمانی، تغییر سبک زندگی و مداخله دارویی. هر یک از این روش‌ها می‌تواند به کاهش استرس و علائم مرتبط با آن کمک کند و بسته به توصیه پزشک و روانپزشک ممکن است ترکیبی از این روش‌ها مورد استفاده قرار گیرد.

 روان درمانی

روان درمانی می‌تواند شامل شیوه‌های مختلفی باشد که بسته به علت استرس، یکی از آن‌ها ممکن است مناسب‌تر باشد. این روش‌ها شامل درمان شناختی رفتاری، حساسیت‌زدایی و پردازش مجدد حرکات چشم، هیپنوتیزم درمانی و درمان‌های جایگزین مثل رایحه‌درمانی و ماساژ است.

دارو

بسته به علائم استرس ، پزشک ممکن است داروهای ضد اضطراب، ضد افسردگی بسته به شدت استرس تجویز کند.

تغییر سبک زندگی

تغییرات در سبک زندگی می‌تواند تاثیر زیادی بر مدیریت استرس مزمن داشته باشد. این تغییرات شامل مدیتیشن، فعالیت بدنی منظم، ایجاد شبکه‌های اجتماعی قوی، رعایت یک رژیم غذایی سالم و پیدا کردن سرگرمی‌های مناسب مثل هنر است. همچنین، دوری از موادی که استرس را افزایش می‌دهد، مانند الکل و سیگار، می‌تواند به بهبود وضعیت کمک کند.

چگونه استرس مزمن را تشخیص دهیم

تشخیص استرس مزمن گاهی اوقات می‌تواند برای ما دشوار باشد، زیرا علائم آن ممکن است با سایر بیماری‌ها اشتباه گرفته شوند.قرار گرفتن طولانی مدت در معرض فشارهای روانی مانند مشکلات کاری، مشکلات خانوادگی، یا بیماری‌های مزمن، یا تغییرات ناگهانی در زندگی مانند مرگ عزیزان مواجه شوید. با این حال، با توجه به علائمی که تجربه می‌کنید، می‌توانید حدس بزنید که آیا به استرس  دچار شده‌اید یا خیر.ممکن است دچار علائم جسمی ازجمله سردردهای مزمن، مشکلات گوارشی، اختلالات خواب شوید. یا دچار علایم روانی اضطراب، افسردگی، تحریک‌پذیری، نگرانی بیش از حد، از خود بروز دهید. رفته رفته علائم رفتاری مانند مصرف الکل،انزوا در شما پدیدار می شود.برای تشخیص قطعی، بهتر است به یک متخصص روانشناس یا روانپزشک مراجعه کنید. این متخصصان می‌توانند با بررسی علائم شما، تشخیص دقیق‌تری ارائه دهند و درمان مناسب را برای شما تجویز کنند.

چگونه با استرس مزمن مقابله کنیم؟

استرس همانند یک سایه سنگین بر روی زندگی ما می‌افتد و می‌تواند کل زوایای زندگی ما را تحت  تأثیر قرار دهد اما خبر خوب این است که با استفاده از روش‌های مختلف می‌توان بر استرس  غلبه کرد و زندگی آرام‌تری را تجربه کرد به ویژه راهکارهایی برای جوانان در مواجهه با فشارهای اجتماعی وجود دارد که دنبال کردن آنها میتواند زندگی را آسان تر کند.

نقش مشاور روانپزشکی در درمان استرس مزمن

استرس مزمن مشکل رایجی است که بسیاری از افراد با آن دست و پنجه نرم می کنند.  این می تواند ناشی از عوامل زیادی مانند کار، خانواده یا حتی مشکلات مالی باشد. اگر هنوز فکر می‌کنید که استرس شما طولانی شده حتما به یک روانپزشک مراجعه کنید. روانپزشک با  کمک یک روان درمانگر، تشخیص و مشاوره و ارائه راهکارهایی شما را در درمان استرس یاری می‌کند. استرس می تواند یک وضعیت ناتوان کننده باشد و نحوه مدیریت آن مهم است به همین دلیل به شما پیشنهاد میکنیم از طریق این  لینک با روانپزشکان متخصص ما در ارتباط باشید.

بیشتر بخوانید  مقابله با تنهایی و افزایش کیفیت زندگی در دوران کهنسالی

کنترل استرس مزمن

به طور کلی استرس مزمن، ناشی از فشار‌های عاطفی،کاری،محیطی یا از روابط  نادرست بین فردی است که در این بین لازم است  این استرس را مهار کرد زیرا روح و روان و تمام جنبه‌های زندگی ما را تحت تاثیر قرار می‌دهد.اول از همه لازم است برای ارام کردن ذهن خود از تکنیک‌های ارام سازی مانند یوگا‌، مدیتیشن استفاده کنید و اهتمام کافی برای تغذیه مناسب و خواب ارام داشته باشید. نداشتن خواب کافی باعث تشدید استرس می‌شود.ورزش را حتما دربرنامه زندگی خود بگنجانید چون باعث ترشح هورمون شادی بخش می‌شود. تا جایی امکان دارد با دوستان مثبت اندیش خود رفت و امد کنید. برای کارهای روزمره خود برنامه‌ریزی کنید. به یاد داشته باشید درمان استرس  زمانبراست و نیاز به صبر و حوصله دارد. اگر برای شما هم سوال است که چگونه می‌توان اضطراب را با مداخلات ذهنی مدیریت کرد؟ حتما از یک مشاور خوب در این زمینه کمک بگیرید تا سلامتی خود را به دست بیارید.

تاثیر استرس مزمن بر سلامت روان

تاثیر استرس مزمن بر سلامت روان هم مولفه فیزیکی(عینی) و هم مولفه روانشناختی (ذهنی) دارد. اغلب ما برای رسیدن به خواسته‌های زندگی و بهبود کیفیت ان با یک سری از چالش‌ها روبرو می‌شویم.که برای تداوم این چالش‌ها مجبوریم فشارهای روانی و فیزیکی شدیدی را تحمل کنیم.در مقابل فرد برای پاسخ  با این فشارها غدد درون ریز مدارهای عصبی را فعال می‌کند تا بدن به حالت تعادل برسد. حال اگر فرد نتواند این ناسازگاری‌ها را تحمل کند پارامترهای عصبی فرد تغغیر می‌کنند و فرد دچار  بیماری حاد و تهدید سلامت روان می‌شود.

نتیجه‌گیری

استرس مزمن یک پاسخ طبیعی بدن به فشارهای روانی است که اگر طولانی شود می‌تواند عوارض جدی برای سلامتی جسمی و روانی داشته باشد. این مقاله به طور جامع به بررسی علل، علائم، عوارض و راه‌های مقابله با استرس پرداخته است. با شناخت علائم و علل استرس و استفاده از روش‌های مناسب، می‌توان بر آن غلبه کرد و کیفیت زندگی را بهبود بخشید. مهمترین نکته این است که به خود اهمیت داده و به دنبال کمک حرفه‌ای مثل یک مشاور باشید.

نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر
در صورت داشتن هرگونه سوال و ابهام شما می‌­توانید از طریق پلتفرم مشاوره آنلاین پزشکی تلفن خونه، مشاوره با پزشک متخصص داشته باشید تا ارزیابی دقیقی از وضعیت شما انجام شود.

استرس مزمن، همانند یک مهمان ناخوانده، می‌تواند آرامش و کیفیت زندگی شما را تحت تاثیر قرار دهد. این وضعیت که در اثر قرار گرفتن طولانی مدت در معرض فشارهای روانی ایجاد می‌شود،می‌تواند عواقب جدی برای سلامتی جسمی و روانی داشته باشد. بدن شما طوری ساخته شده است که به استرس واکنش نشان می‌دهد تا از شما در برابر تهدیدات محافظت کند.

احتمالاً هر روز با خواسته‌های زیادی روبرو می شوید. به عنوان مثال، ممکن است حجم کاری زیادی را بر عهده بگیرید، صورت حساب ها را بپردازید یا از خانواده خود مراقبت کنید. بدن شما با این کارهای روزمره به عنوان تهدید برخورد می کند. به همین دلیل، ممکن است احساس کنید که همیشه مورد حمله قرار گرفته اید. اما شما می توانید مبارزه کنید. لازم نیست اجازه دهید استرس زندگی شما را کنترل کنداما نگران نباشید، با شناخت علائم و به کارگیری روش‌های موثر، می‌توان بر استرس غلبه کرد.

استرس مزمن

استرس مزمن یک پاسخ بیولوژیکی به موقعیت‌های سخت است. این باعث می شود که بدن هورمون‌هایی مانند کورتیزول و آدرنالین ترشح کند.این هورمون‌ها به آماده‌سازی بدن برای انجام عمل کمک می‌کنند، مثلاً با افزایش ضربان قلب و تنفس. هنگامی که این اتفاق می افتد، پزشک ممکن است فردی را در حالت هوشیاری یا برانگیختگی بالا توصیف کند.

عوامل زیادی می‌توانند واکنش استرس را تحریک کنند از جمله موقعیت‌های خطرناک و فشا‌های روانی، مانند ضرب الاجل‌های کاری، امتحانات و رویدادهای ورزشی،مشاغل پر فشار،مشکلات مالی، روابط چالش برانگیز.تأثیرات فیزیکی استرس معمولاً طولانی نمی ماند. با این حال، برخی از افراد خود را در وضعیت تقریباً ثابتی دچار افزایش هوشیاری می شوند. استرس برای مدت طولانی بر بدن فشار وارد می کند، این می تواند علائم مختلفی ایجاد کند و خطر ابتلا به برخی بیماری‌ها را افزایش دهد؛ از این رو توصیه میکنیم پیش از مراجعه به مرکز درمانی راهنمای کامل مشاوره روانپزشکی برای افراد مضطرب را مطالعه نمایید.

مدیریت استرس

برای اینکه استرس مزمن را مدیریت کنید و زندگی شادی را داشته باشید از انجام کا‌های زیر دریغ نکنید:

  • رژیم غذایی سالم داشته باشید و به طور منظم ورزش کنید. شما هم زیاد می خوابید.
  • تمرینات آرامش بخش مانند یوگا، تنفس عمیق، ماساژ یا مدیتیشن را انجام دهید.
  • یک دفتر خاطرات داشته باشید. در مورد افکار خود یا آنچه در زندگی خود سپاسگزار هستید بنویسید.
  • برای سرگرمی هایی مانند خواندن یا گوش دادن به موسیقی وقت بگذارید. یا نمایش یا فیلم مورد علاقه خود را تماشا کنید.
  • روابط دوستانه سالم را تقویت کنید و با دوستان و خانواده صحبت کنید.
  • حس شوخ طبعی داشته باشید. راه هایی برای گنجاندن طنز و خنده در زندگی خود پیدا کنید، مانند تماشای فیلم های خنده دار
بیشتر بخوانید  چگونگی شناسایی و مقابله با افکار منفی مزمن

علاوه براین موارد استفاده از مشاوره روانپزشکی تلفنی هم میتواند مفید باشد.

تشخیص استرس مزمن

ناگفته نماند که استرس می‌تواند بر کل بدن تاثیر بگذارد وچندین علامت فیزیکی یا روانی داشته باشد که می تواند عملکرد روزانه را چالش برانگیزتر کند. نوع و شدت علائم از فردی به فرد دیگر به طور قابل توجهی متفاوت است.علائم و نشانه های استرس می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • بی‌قراری
  • خستگی
  • سردرد
  • اختلال در تمرکز
  • افکار سریع و بی نظم
  • مشکل در خوابیدن
  • مشکلات گوارشی
  • تغییرات در اشتها
  • احساس درماندگی
  • از دست دادن کنترل درک شده
  • عزت نفس پایین
  • بی میلی جنسی
  • عصبی بودن
  • عفونت ها یا بیماری های مکرر

 

راهکا‌رهای کاهش استرس

 در هر حال اگر استرس مزمن شما در حال خارج شدن از کنترل است و نیاز به تسکین سریع دارید، راهکارها و تکنیک‌ها برای مدیریت استرس را امتحان کنید:

فعال شوید و ورزش کنید

تقریباً هر شکلی از فعالیت بدنی می تواند به عنوان یک کاهش دهنده استرس عمل کند. حتی اگر ورزشکار نیستید یا تناسب اندام ندارید، ورزش همچنان می تواند استرس را کاهش دهد.

رژیم غذایی سالم داشته باشید

داشتن یک رژیم غذایی سالم بخش مهمی از مراقبت از خود است. سعی کنید میوه ها، سبزیجات و غلات کامل بخورید.

از عادات ناسالم خودداری کنید

نوشیدن بیش از حد کافئین یا الکل، سیگار کشیدن، خوردن بیش از حد،. این عادات می تواند به سلامت شما آسیب برساند و سطح استرس شما را افزایش دهد.

مدیتیشن کنید

در طول مدیتیشن، توجه خود را متمرکز می کنید و جریان افکار درهم ریخته ای را که ممکن است ذهن شما را شلوغ کرده و باعث استرس شوند، خاموش می کنید.

بیشتر بخند

شوخ طبعی نمی تواند همه بیماری‌ها را درمان کند. اما می تواند به شما کمک کند که احساس بهتری داشته باشید.

با دیگران ارتباط برقرار کنید

با خانواده و دوستان تماس بگیرید و ارتباطات اجتماعی برقرار کنید. حتی یک دوست خوب،یک شنونده خوب، می تواند تفاوت ایجاد کند.

به اندازه کافی بخوابید

اما خواب زمانی است که مغز و بدن شما شارژ می شود. بیشتر بزرگسالان هر شب به 7 تا 9 ساعت خواب نیاز دارند.

یک دفتر خاطرات داشته باشید

نوشتن افکار و احساسات خود می تواند رهایی خوبی برای احساسات گیرافتاده باشد. هر چیزی که به ذهنتان می رسد را بنویسید.

درمان استرس مزمن

درمان استرس مزمن شامل سه رویکرد اصلی است که در ادامه به طور مفصل هر کدام از این رویکردها را بررسی میکنیم:

بیشتر بخوانید  مقابله با تنهایی و افزایش کیفیت زندگی در دوران کهنسالی

روان درمانی، تغییر سبک زندگی و مداخله دارویی. هر یک از این روش‌ها می‌تواند به کاهش استرس و علائم مرتبط با آن کمک کند و بسته به توصیه پزشک و روانپزشک ممکن است ترکیبی از این روش‌ها مورد استفاده قرار گیرد.

 روان درمانی

روان درمانی می‌تواند شامل شیوه‌های مختلفی باشد که بسته به علت استرس، یکی از آن‌ها ممکن است مناسب‌تر باشد. این روش‌ها شامل درمان شناختی رفتاری، حساسیت‌زدایی و پردازش مجدد حرکات چشم، هیپنوتیزم درمانی و درمان‌های جایگزین مثل رایحه‌درمانی و ماساژ است.

دارو

بسته به علائم استرس ، پزشک ممکن است داروهای ضد اضطراب، ضد افسردگی بسته به شدت استرس تجویز کند.

تغییر سبک زندگی

تغییرات در سبک زندگی می‌تواند تاثیر زیادی بر مدیریت استرس مزمن داشته باشد. این تغییرات شامل مدیتیشن، فعالیت بدنی منظم، ایجاد شبکه‌های اجتماعی قوی، رعایت یک رژیم غذایی سالم و پیدا کردن سرگرمی‌های مناسب مثل هنر است. همچنین، دوری از موادی که استرس را افزایش می‌دهد، مانند الکل و سیگار، می‌تواند به بهبود وضعیت کمک کند.

چگونه استرس مزمن را تشخیص دهیم

تشخیص استرس مزمن گاهی اوقات می‌تواند برای ما دشوار باشد، زیرا علائم آن ممکن است با سایر بیماری‌ها اشتباه گرفته شوند.قرار گرفتن طولانی مدت در معرض فشارهای روانی مانند مشکلات کاری، مشکلات خانوادگی، یا بیماری‌های مزمن، یا تغییرات ناگهانی در زندگی مانند مرگ عزیزان مواجه شوید. با این حال، با توجه به علائمی که تجربه می‌کنید، می‌توانید حدس بزنید که آیا به استرس  دچار شده‌اید یا خیر.ممکن است دچار علائم جسمی ازجمله سردردهای مزمن، مشکلات گوارشی، اختلالات خواب شوید. یا دچار علایم روانی اضطراب، افسردگی، تحریک‌پذیری، نگرانی بیش از حد، از خود بروز دهید. رفته رفته علائم رفتاری مانند مصرف الکل،انزوا در شما پدیدار می شود.برای تشخیص قطعی، بهتر است به یک متخصص روانشناس یا روانپزشک مراجعه کنید. این متخصصان می‌توانند با بررسی علائم شما، تشخیص دقیق‌تری ارائه دهند و درمان مناسب را برای شما تجویز کنند.

چگونه با استرس مزمن مقابله کنیم؟

استرس همانند یک سایه سنگین بر روی زندگی ما می‌افتد و می‌تواند کل زوایای زندگی ما را تحت  تأثیر قرار دهد اما خبر خوب این است که با استفاده از روش‌های مختلف می‌توان بر استرس  غلبه کرد و زندگی آرام‌تری را تجربه کرد به ویژه راهکارهایی برای جوانان در مواجهه با فشارهای اجتماعی وجود دارد که دنبال کردن آنها میتواند زندگی را آسان تر کند.

نقش مشاور روانپزشکی در درمان استرس مزمن

استرس مزمن مشکل رایجی است که بسیاری از افراد با آن دست و پنجه نرم می کنند.  این می تواند ناشی از عوامل زیادی مانند کار، خانواده یا حتی مشکلات مالی باشد. اگر هنوز فکر می‌کنید که استرس شما طولانی شده حتما به یک روانپزشک مراجعه کنید. روانپزشک با  کمک یک روان درمانگر، تشخیص و مشاوره و ارائه راهکارهایی شما را در درمان استرس یاری می‌کند. استرس می تواند یک وضعیت ناتوان کننده باشد و نحوه مدیریت آن مهم است به همین دلیل به شما پیشنهاد میکنیم از طریق این  لینک با روانپزشکان متخصص ما در ارتباط باشید.

بیشتر بخوانید  مشاوره روانپزشکی برای افراد با مشکلات اعتیاد

کنترل استرس مزمن

به طور کلی استرس مزمن، ناشی از فشار‌های عاطفی،کاری،محیطی یا از روابط  نادرست بین فردی است که در این بین لازم است  این استرس را مهار کرد زیرا روح و روان و تمام جنبه‌های زندگی ما را تحت تاثیر قرار می‌دهد.اول از همه لازم است برای ارام کردن ذهن خود از تکنیک‌های ارام سازی مانند یوگا‌، مدیتیشن استفاده کنید و اهتمام کافی برای تغذیه مناسب و خواب ارام داشته باشید. نداشتن خواب کافی باعث تشدید استرس می‌شود.ورزش را حتما دربرنامه زندگی خود بگنجانید چون باعث ترشح هورمون شادی بخش می‌شود. تا جایی امکان دارد با دوستان مثبت اندیش خود رفت و امد کنید. برای کارهای روزمره خود برنامه‌ریزی کنید. به یاد داشته باشید درمان استرس  زمانبراست و نیاز به صبر و حوصله دارد. اگر برای شما هم سوال است که چگونه می‌توان اضطراب را با مداخلات ذهنی مدیریت کرد؟ حتما از یک مشاور خوب در این زمینه کمک بگیرید تا سلامتی خود را به دست بیارید.

تاثیر استرس مزمن بر سلامت روان

تاثیر استرس مزمن بر سلامت روان هم مولفه فیزیکی(عینی) و هم مولفه روانشناختی (ذهنی) دارد. اغلب ما برای رسیدن به خواسته‌های زندگی و بهبود کیفیت ان با یک سری از چالش‌ها روبرو می‌شویم.که برای تداوم این چالش‌ها مجبوریم فشارهای روانی و فیزیکی شدیدی را تحمل کنیم.در مقابل فرد برای پاسخ  با این فشارها غدد درون ریز مدارهای عصبی را فعال می‌کند تا بدن به حالت تعادل برسد. حال اگر فرد نتواند این ناسازگاری‌ها را تحمل کند پارامترهای عصبی فرد تغغیر می‌کنند و فرد دچار  بیماری حاد و تهدید سلامت روان می‌شود.

نتیجه‌گیری

استرس مزمن یک پاسخ طبیعی بدن به فشارهای روانی است که اگر طولانی شود می‌تواند عوارض جدی برای سلامتی جسمی و روانی داشته باشد. این مقاله به طور جامع به بررسی علل، علائم، عوارض و راه‌های مقابله با استرس پرداخته است. با شناخت علائم و علل استرس و استفاده از روش‌های مناسب، می‌توان بر آن غلبه کرد و کیفیت زندگی را بهبود بخشید. مهمترین نکته این است که به خود اهمیت داده و به دنبال کمک حرفه‌ای مثل یک مشاور باشید.

نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر
در صورت داشتن هرگونه سوال و ابهام شما می‌­توانید از طریق پلتفرم مشاوره آنلاین پزشکی تلفن خونه، مشاوره با پزشک متخصص داشته باشید تا ارزیابی دقیقی از وضعیت شما انجام شود.
اشتراک گذاری:
مقالات مرتبط
آخرین اخبار پزشکی و سلامت در اینستاگرام
follow
لیست مشاوران حوزه سلامت و درمان

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته بندی های مرتبط

Table of Contents

پیمایش به بالا