نحوه جلوگیری از سیاهی زیر چشم در دوران بارداری چیست؟

علت سیاهی زیر چشم در بارداری و نحوه درمان آن

تایید شده توسط: دکتر نگار دلشادیان

فهرست مطالب

زنان باردار اغلب به دلیل پوست درخشان و زیبا معروف هستند. با این حال بدن آن‌ها تجربه‌های متعددی را به‌صورت داخلی و خارجی تجربه می‌کند. یکی از این تغییرات، تیره شدن زیر چشم است. تیرگی زیر چشم در دوران بارداری، پدیده‌ای متعارف شناخته شده است.

در حالی که سیاهی زیر چشم معمولا به نشانه کمبود خواب، استرس و عوامل دیگر است، اما این احتمال وجود دارد که زنان باردار به دلیل نوسانات هورمونی و افزایش نیازهای بارداری در بدن خود با آن روبه‌رو شوند. این تغییرات می‌توانند نگران‌کننده باشند؛ اما مهم است توجه داشته باشید که راهکارهای موثری برای کاهش سیاهی زیر چشم در دوران بارداری وجود دارند. در ادامه این مقاله به علت سیاهی زیر چشم در بارداری و روش‌های درمان آن می‌پردازیم.

 

برای درمان سریع همین حالا با بهترین متخصص های زنان مشاوره بگیرید​

 

آیا سیاهی زیر چشم در دوران بارداری شایع است؟

آیا سیاهی زیر چشم در دوران بارداری شایع است؟

بله؛ ممکن است که در دوران بارداری سیاهی زیر چشم برای فرد باردار اتفاق بیفتد. این شرایط از نظر پزشکی به‌عنوان عارضه ملانسما شناخته می‌شود که می‌تواند مانند ماسک بارداری به‌شمار آید. حلقه‌های تیره زیر چشم معمولا زمانی اتفاق می‌افتند که ملانین در پوست در اطراف چشم‌ها جمع شوند.

 

 

چه چیزی باعث ایجاد حلقه‌های تیره در دوران بارداری می‌شود؟

اگرچه علت سیاهی زیر چشم در بارداری به عوامل مختلفی بستگی دارد، اما گروهی از دلایل وجود دارند که منجر به ایجاد تیرگی دور چشم خواهند شد.

1. توسعه عروق خونی ناشی از هورمون

بدن خانم‌های باردار به‌طور مداوم تحولات و نوسانات هورمونی را تجربه می‌کند. این نوسانات می‌توانند بر عروق خونی تأثیر بگذارند و باعث توسعه آن‌ها شوند تا بیشترین حجم خون را جذب کنند. پوست زیر چشم‌ها بسیار حساس و نازک‌تر از پوست بخش‌های دیگر صورت است. عروق خونی توسعه‌یافته زیر چشم‌ها باعث ایجاد پایه تیره می‌شوند که معمولا آن را حلقه‌های تیره می‌نامیم.

2. ورزش کم

ورزش کمک می‌کند تا مقدار کافی اکسیژن برای بدن فراهم شود. خون فرد سالم معمولا رنگ قرمز روشن دارد؛ زیرا خون مقدار قابل توجهی اکسیژن حمل می‌کند. وقتی سنتز اکسیژن به دلیل کمبود ورزش کاهش می‌یابد، رنگ خون به رنگ آبی-سیاه تبدیل می‌شود و ایجاد نواحی تاریک در پوست را در پی خواهد داشت.

3. کمبود خواب

کمبود خواب یا خواب ناکافی عامل اصلی در ایجاد حلقه‌های تیره زیر چشم است؛ زیرا به پوست زمان کافی برای بازسازی و بهبود را نمی‌دهد. به این ترتیب استرس بر روی چشمان تأثیر می‌گذارد و باعث ایجاد حلقه‌های تیره زیر چشم می‌شود.

بیشتر بخوانید  آمپول اچ سی جی چیست؟

۴. کمبود آب

نگهداری آب مشکلی متداول است که در بسیاری از زنان باردار مشاهده می‌شود. اگرچه این موضوع مستقیما منجر به تیرگی زیر چشم نمی‌شود، اما قطعا پیش ‌نشانه‌ای برای وجود التهاب است که می‌تواند تجمع خون در نواحی متأثر را در پی داشته باشد. اگر منطقه زیر چشم‌ها دچار التهاب شوند، این امر سبب پدید آمدن حلقه‌های تیره خواهد شد.

۵. کمبود مواد مغذی

مصرف ناکافی مواد مغذی ضروری در دوران بارداری می‌تواند به پیدایش حلقه‌های تیره کمک کند؛ بنابراین اطمینان از رژیم غذایی متعادل بسیار حائز اهمیت خواهد بود.

۶. ژنتیک

عوامل ژنتیکی می‌توانند نقش مهمی را در پیدایش حلقه‌های تیره زیر چشم ایفا کنند. اگر شما سابقه خانوادگی تیرگی زیر چشم را داشته باشید، احتمال بیشتری وجود دارد که در دوران بارداری به آن دچار شوید.

معمولا استراحت و رژیم غذایی مناسب می‌توانند باعث کاهش تیرگی دور چشم در دوران بارداری شوند. با این حال تیرگی بیش از حد همراه با التهاب ممکن است نشان از بیماری خاصی باشد. هر زمان که این مشکل را مشاهده کردید، بهترین گزینه مشاوره با دکتر زنان خواهد بود.

بیشتر بخوانید: 5 تأثیر قرص ویتاگنوس برای یائسگی

روش‌های خانگی برای درمان سیاهی دور چشم در بارداری

تیرگی دور چشم در دوران بارداری ممکن است نگرانی متداولی باشد. همان‌طور که پیشتر گفته شد، این عارضه می‌تواند به دلیل عوامل مختلف ایجاد شود. در حالی‌که مشورت با پزشک در مورد مسائل شدید ضروری است، اما در ادامه به چندین روش خانگی اشاره می‌کنیم که می‌توانند در درمان سیاهی چشم در زنان باردار کمک‌کننده باشند:

1. کمپرس سرد

استفاده از کمپرس سرد می‌تواند به کاهش تیرگی و پف و آرام کردن ناحیه زیر چشم کمک کند؛ زیرا این کار عروق خونی را تنگ می‌کند. شما می‌توانید از دستمال سرد یا برش‌های خیار خنک استفاده کنید و آن‌ها را برای چند دقیقه روی چشمان بسته خود بگذارید. قرار دادن کیسه‌های چای سرد زیر چشمان نیز می‌تواند موثر باشد.

2. خواب کافی

داشتن استراحت کافی در طول بارداری بسیار حائز اهمیت است. اطمینان حاصل کنید که محیط خواب مناسبی داشته باشید و برنامه خواب منظمی را حفظ کنید تا خستگی و تیرگی زیر چشم را کاهش دهید. انجام مدیتیشن و تمرینات آرامش‌بخش نیز برای کاهش استرس و بهبود خواب مفید هستند.

3. استفاده از مواد طبیعی

شما می‌توانید قبل از خواب روغن بادام تازه را زیر چشم‌های خود بمالید و آن را تا صبح روی پوست بگذارید. راهکار دیگر این است که پس از خرد کردن برگ نعناع، آب آن را بگیرید و آن را با آب گوجه‌فرنگی مخلوط کنید؛ سپس این ترکیب را به تمام صورت خود (از جمله زیر چشم‌ها) بمالید و پس از ۵ تا ۶ دقیقه آن را بشویید. خیار یا برش‌های سیب‌زمینی تازه هم می‌توانند چشم‌های شما را خنک نگه دارند و جریان خون دور آن‌ها را بهبود ببخشند.

بیشتر بخوانید  تخمک گذاری چند روز است؟

4. کرم چشم حاوی کافئین

استفاده از کرم چشم حاوی کافئین می‌تواند به کاهش تورم و بهبود جریان خون در ناحیه زیر چشم کمک کند که تیرگی دور چشم را کمتر خواهد کرد.

5. گلاب

گلاب به دلیل خواص زیبایی معروف است. چند تکه پنبه را در آب گلاب خیس کنید؛ آب اضافی را فشار دهید و پنبه را بر روی چشم‌های خود بگذارید. می‌توانید در این زمان چشمان خود را ببندید و خواب کوتاه ۱۰ دقیقه‌ای داشته باشید.

6. رژیم غذایی غنی از مواد مغذی

مصرف رژیم غذایی متعادل غنی از ویتامین‌ها، به‌ویژه ویتامین‌های C، K و E، می‌تواند به بهبود سلامت پوست و کاهش حلقه‌های تیره کمک کند. در دوران بارداری از نوشیدن نوشابه‌های گازدار بپرهیزید. از پزشک خود مشورت بگیرید تا مطمئن شوید که نیازهای تغذیه‌ای خود را در دوران بارداری برآورده می‌کنید.

نحوه تهیه ماسک‌های خانگی برای تیرگی دور چشم

مواجه شدن با تیرگی دور چشم در طول دوران بارداری نگرانی رایجی است. ماسک‌های صورت خانگی می‌توانند راهی طبیعی و ملایم برای کمک به کاهش تیرگی دور چشم باشند. در ادامه به بررسی انواع ماسک‌ها برای درمان سیاهی دور چشم می‌پردازیم:

1. ژل آلوئه ورا و آب لیمو

ژل آلوئه ورا تازه را با چند قطره آب لیمو مخلوط کنید.

  • این مخلوط را به ناحیه زیر چشم بزنید.
  • اجازه دهید که این ماسک برای 15-20 دقیقه روی پوست بماند.
  • پس از گذشت این مدت، آن را با آب سرد بشویید.
  • برای دست‌یابی به بهترین نتایج، 2-3 بار در هفته از این ماسک استفاده کنید.

 2. بسته روغن بادام و عسل

چند قطره روغن بادام را با یک قاشق عسل مخلوط کنید.

  • قبل از خوابیدن این ماسک را به ناحیه زیر چشم بزنید.
  • آن را طول شب روی پوست بگذارید.
  • صبح به آرامی آن را بشویید.
  • برای بهبود و دست‌یابی به نتایج قابل مشاهده، به‌صورت روزانه از این ماسک استفاده کنید.

3. ماسک زردچوبه و ماست

یک قاشق زردچوبه را با یک قاشق ماست خالص ترکیب کنید.

  • ماسک را به زیر چشم بزنید.
  • بگذارید این ترکیب حدود 20 دقیقه روی پوست باقی بماند.
  • سپس آن را با آب ‌گرم شست‌وشو دهید.
  • از این ماسک صورت 2-3 بار در هفته استفاده کنید.
بیشتر بخوانید  دلایل اصلی درد لگن در دوران بارداری

نحوه جلوگیری از سیاهی زیر چشم در دوران بارداری چیست؟

 

نحوه جلوگیری از سیاهی زیر چشم در دوران بارداری چیست؟

چندین روش وجود دارند که می‌توانند تیرگی دور چشم را در طول دوران بارداری کاهش دهد:

  • به‌طور منظم آب بنوشید و پوست خود را به حالت مرطوب نگهدارید.
  • از کمپرس سرد بر روی چشم‌های خود استفاده کنید تا استرس را کاهش دهید و اعصابتان را آرام کنید.
  • قطعات خیار و لیمو منجمدشده را قبل از خواب بر روی چشم‌های خود قرار دهید.
  • به‌طور منظم ورزش انجام دهید.
  • از کرم‌ها و آرایش‌های حاوی مواد شیمیایی قوی نزدیک به چشم‌ها استفاده نکنید.

اگر پس از انجام اقدامات احتیاطی، تیرگی زیر چشمتان همچنان باقی مانده باشد، می‌توانید روش‌های موجود در این مقاله را امتحان کنید. با این حال تیرگی دور چشم در برخی از زنان ممکن است به دلیل مشکلات پزشکی اساسی باشد. هرچند که مراجعات پزشکی منظم باید به شما کمک کند تا این مشکلات را حل کنید، تأخیر در مشاوره می‌تواند منجر به تشدید وضعیت شود. بنابراین لازم است که مراجعه به پزشک را در این زمان جدی بگیرید.

باید بدانید که ممکن است سیاهی زیر چشم در بارداری نشانه‌ای از مشکلات تیروئید یا کم‌خونی باشد. بنابراین بررسی پزشکی انجام دهید تا این موضوع را روشن کنید. اگر این حلقه‌های تیره آزاردهنده بودند و پوست شما حساس و قرمز شد و شروع به خونریزی کرد، بلافاصله با پزشک خود تماس بگیرید.

 

برای درمان سریع همین حالا با بهترین متخصص های زنان مشاوره بگیرید​

 

جمع‌بندی

سیاهی زیر چشم در بارداری مشکلی رایج برای بسیاری از زنان در طول دوران بارداری است و این احتمال وجود دارد که در مراحل ابتدایی بارداری اتفاق بیفتد. برای رفع این حلقه‌های تیره زیر چشم هنگام بارداری، روش‌های توصیه‌شده در این مقاله را امتحان کنید. تمام این مواد به راحتی در آشپزخانه شما موجود هستند؛ بنابراین آماده‌سازی این ماسک‌ها آسان است؛ ضمن این‌که استفاده از آن‌ها در بارداری ایمن خواهد بود. البته اگر پوست حساس دارید و یا شک دارید که در دوران بارداری استفاده از ماسک درست است یا خیر، بهتر است قبل از امتحان هر چیز جدیدی در طول دوران بارداری با دکتر پوست و دکتر زنان مشورت کنید.

نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر
در صورت داشتن هرگونه سوال و ابهام شما می‌­توانید از طریق پلتفرم مشاوره آنلاین پزشکی تلفن خونه، مشاوره با پزشک متخصص داشته باشید تا ارزیابی دقیقی از وضعیت شما انجام شود.
نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر
در صورت داشتن هرگونه سوال و ابهام شما می‌­توانید از طریق پلتفرم مشاوره آنلاین پزشکی تلفن خونه، مشاوره با پزشک متخصص داشته باشید تا ارزیابی دقیقی از وضعیت شما انجام شود.
اشتراک گذاری:
مقالات مرتبط
آخرین اخبار پزشکی و سلامت در اینستاگرام
follow
لیست مشاوران حوزه سلامت و درمان

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته بندی های مرتبط

Table of Contents

پیمایش به بالا