علت سوزش ادرار در بارداری چیست؟

 چه عواملی بر تاثیر آلودگی هوا بر بارداری نقش دارند؟

تایید شده توسط: دکتر منصوره بیگلری

فهرست مطالب

حین بارداری نیاز به استفاده مکرر از دستشویی در طول روز امری بسیار طبیعی است. درواقع احتمالا از ابتدای بارداری تا آخر آن تجربه ادرار بیش از حد را خواهید داشت؛ اما این تکرر ادرار به این معنی نیست که باید سوزش ادرار و درد داشته باشید. خوشبختانه رفع این مشکل بسیار آسان است؛ به‌ویژه اگر درد هنگام ادرار کردن در طول بارداری به عفونت مجاری ادراری اشاره داشته باشد که ۷درصد از زنان باردار آن را تجربه می‌کنند. در ادامه این مقاله به علت سوزش ادرار در بارداری و نکاتی که در مورد مدیریت آن باید بدانید، می‌پردازیم.

چه عواملی باعث سوزش ادرار در دوران بارداری می‌شوند؟

وقتی موضوع ادرار کردن در دوران بارداری مطرح می‌شود، تکرر ادرار در این دوران اتفاقی عادی است؛ اما وجود درد و سوزش ادرار غیرطبیعی به‌شمار می‌آید. در حالی‌که سوزش در هنگام ادرار کردن در دوران بارداری می‌تواند علل مختلفی داشته باشد، اما شایع‌ترین عامل آن عفونت مجاری ادراری (UTI) است. عفونت‌های مجاری ادراری در دوران بارداری بیشتر اتفاق می‌افتند؛ زیرا تغییرات هورمونی باعث شل شدن مجرای ادراری می‌شوند. اگر در دوران بارداری سوزش ادرار دارید، باید بدانید که شرایط زیر می‌توانند منجر به عفونت مجاری ادراری شوند:

عفونت باکتریایی در مجرای تناسلی

عفونت باکتریایی در مجرای تناسلی

عفونت باکتریایی شرایط رایجی است که با عدم تعادل در باکتری‌های طبیعی که در واژن زندگی می‌کنند، ایجاد می‌شود. این عارضه با انتقال باکتری‌ها از ناحیه تناسلی به مجاری ادراری می‌تواند منجر به سوزش ادرار و درد شدید شود.

 

برای درمان سریع همین حالا با بهترین متخصص های زنان مشاوره بگیرید​

 

بیشتر بخوانید  هر آنچه که باید درباره رنگ کردن مو در دوران بارداری بدانید

عفونت‌های جنسی

هرگونه عفونت جنسی نادیده‌گرفته‌شده می‌تواند منجر به درد و سوزش ادرار در طول بارداری شود. عفونت‌های جنسی با التهابی که ایجاد می‌کنند، سوزش و درد را هنگام ادرار کردن به‌وجود آورند.

هرپس تناسلی

ویروس هرپس باعث ایجاد تبخال تناسلی می‌شود که می‌تواند درد و سوزش ادرار را در پی داشته باشد. متاسفانه این شرایط دردناک ممکن است مشکلات بیشتری را در طول بارداری ایجاد کند. اگر می‌دانید که هرپس دارید، مهم است که دستورات پزشک را دنبال کنید تا عفونت‌های فعال را از بین ببرید؛ مخصوصا زمانی که به تولد نوزاد نزدیک هستید.

رشد رحم

هنگامی که رحم شما در طول بارداری به چندین برابر اندازه طبیعی خود می‌رسد، بر همه ارگان‌های مجاور خود فشار وارد می‌کند. یکی از نقاطی که تحت تاثیر این فشار قرار می‌گیرد، میزنای است که لوله‌‌ای از کلیه به مثانه شماست که ادرار از آن عبور می‌کند. زمانی که فشار رحم به این مجاری وارد می‌شود، ادرار در این مکان می‌ماند و همین موضوع باعث ایجاد عفونت‌های ادراری می‌شود که درنتیجه آن درد و سوزش ادرار را تجربه خواهید کرد.

آیا سوزش ادرار در بارداری خطرناک است؟

آیا سوزش ادرار در بارداری خطرناک است؟

همان‌طور که گفتیم، درد و سوزش ادرار در بارداری اتفاقی طبیعی نیست و معمولا به وجود مشکلی خاص اشاره دارد. اگر در طول بارداری هنگام ادرار کردن با درد و سوزش یا درد مثانه روبه‌رو شدید، مهم است که به متخصص زنان مراجعه کنید. معمولا مشکلات پایه با درمان به‌موقع به سرعت حل می‌شوند؛ اما اگر بدون درمان باقی بمانند، برای شما و جنین خطرناک خواهند بود. عفونت‌های مجاری ادراری بدون درمان با عوارضی مانند زایمان زودرس در طول بارداری مرتبط هستند. همچنین ممکن است در زنان باردار آسیب کلیه یا سپسیس (عفونتی که همه بدن را فرا می‌گیرد) را ایجاد کنند.

بیشتر بخوانید  دلایل ورم پلک و ورم زیر چشم در زنان باردار و نحوه درمان

اگر عفونت تناسلی تشخیص‌‌داده‌نشده یا درمان نشده باعث سوزش ادرار شما شده باشد، ممکن است به شما و جنین آسیب بزند. طبق گزارش مرکز کنترل پیشگیری بیماری‌ها (CDC)، اگر عفونت‌های ناشی از کلامیدیا و گونورها در دوران بارداری بدون درمان باقی بمانند، می‌توانند باعث زایمان زودرس، وزن کم نوزاد هنگام تولد و سقط جنین شوند. همچنین ممکن است که این عفونت‌ها از طریق کانال زایمان به جنین منتقل شوند و عفونت چشم و ریه او را در پی داشته باشند. اگرچه همگی این موارد ترسناک به نظر می‌رسند، اما اگر در زمان مناسب مشکل خود را با پزشک در میان بگذارید و هرچه سریع‌تر درمان را شروع کنید، میزان آسیب به حداقل می‌رسد.

درمان سوزش ادرار در بارداری چیست؟

هنگامی که نخستین نشانه درد و سوزش ادرار را مشاهده کردید، آن را با پزشک در میان بگذارید. پزشک احتمالا آنتی‌بیوتیک تجویز خواهد کرد؛ به‌ویژه اگر عفونت مجاری ادراری را تشخیص دهد. عفونت‌های مجاری ادراری می‌توانند به عفونت‌های کلیوی تبدیل شوند؛ بنابراین بسیار مهم است که در دوران بارداری هرچه سریع‌تر برای درمان اقدام کنید.

اگر متوجه شدید که عفونت تناسلی دارید، آنتی‌بیوتیک‌ها می‌توانند بسیاری از عفونت‌ها را به سرعت از بین ببرند؛ بنابراین از صحبت کردن درباره آن خجالت نکشید. درنهایت هیچ چیز مهم‌تر از سلامتی شما و جنین نیست. پزشکان حتی عفونت باکتریایی بی‌علامت را در طول بارداری درمان می‌کنند؛ زیرا تا 40درصد احتمال دارد که به عفونت دستگاه ادراری یا عفونت کلیه خطرناک‌تر تبدیل شود.

چگونه از سوزش ادرار پیشگیری کنیم؟

چگونه از سوزش ادرار پیشگیری کنیم؟

بارداری باعث بروز بسیاری از دردها می‌شود و احتمالا شما نمی‌خواهید درد هنگام ادرار کردن را به لیست سایر عوارض بارداری خود بیفزایید. پزشکان توصیه می‌کنند که نوشیدن آب کافی در دوران بارداری بهترین کاری است که می‌توانید برای کمک به جلوگیری از عفونت‌های مجاری ادراری انجام دهید. نوشیدن آب کافی باعث افزایش تولید جریان ادرار و شست‌وشوی مجاری ادراری می‌شود. سعی کنید برای تامین مایعات مورد نیاز، روزانه بیش از هشت لیوان آب مصرف کنید. راه‌های دیگر برای جلوگیری از عفونت‌های مجاری ادراری و سوزش ادرار شامل موارد زیر هستند:

  • ادرار خود را نگه ندارید.
  • خود را از جلو به عقب بشورید تا از ورود باکتری‌ها به واژن جلوگیری شود.
  • قبل و بعد از رابطه جنسی ادرار کنید.
  • لباس زیر نخی بپوشید.
بیشتر بخوانید  علت سیاهی زیر چشم در بارداری و نحوه درمان آن

 

برای درمان سریع همین حالا با بهترین متخصص های زنان مشاوره بگیرید​

 

جمع‌بندی

سوزش ادرار از عوارض رایج بارداری به‌شمار می‌آید. این عارضه ممکن است کمی دردناک یا مزاحم باشد، اما به دلیل عفونت معمولی دستگاه ادراری یا سایر عللی به‌وجود می‌آید که معمولا خطرناک نیستند. در چنین شرایطی پزشک برای شما آنتی‌بیوتیک ایمن تجویز خواهد کرد.

تنها زمانی که عفونت دستگاه ادراری بدون درمان باقی بماند و به سمت بالاتر دستگاه ادراری حرکت کند، ممکن است مشکلات پیچیده‌ای پیش بیایند که می‌توانند شما و جنین را تحت تاثیر قرار دهند. بنابراین در صورت داشتن هرگونه احساس درد و سوزش ادرار، در اولین قدم مشاوره با دکتر زنان را در اولویت قرار دهید تا از خطرات احتمالی و پیشروی بیماری جلوگیری کنید.

نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر
در صورت داشتن هرگونه سوال و ابهام شما می‌­توانید از طریق پلتفرم مشاوره آنلاین پزشکی تلفن خونه، مشاوره با پزشک متخصص داشته باشید تا ارزیابی دقیقی از وضعیت شما انجام شود.
نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر
در صورت داشتن هرگونه سوال و ابهام شما می‌­توانید از طریق پلتفرم مشاوره آنلاین پزشکی تلفن خونه، مشاوره با پزشک متخصص داشته باشید تا ارزیابی دقیقی از وضعیت شما انجام شود.
اشتراک گذاری:
مقالات مرتبط
آخرین اخبار پزشکی و سلامت در اینستاگرام
follow
لیست مشاوران حوزه سلامت و درمان

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته بندی های مرتبط

Table of Contents

پیمایش به بالا